Philosophy, Mission and Vision

The Basic Philosophy of Tzu Chi Education:
The Noble Aspiration to Create Noble Human

Teach with Propriety   /   Educate with Virtue   /   Instruct with The Truth   /   Guide with Principles

Vision

1. To promote 4 noble characters: "Compassion, Mercy, Joy and Unconditional Giving" as the school motto.
  2. To provide academic education and character building simultaneously in the learning process.
  3. To cultivate in scholarly education and morality based on humanism culture so that the students become professionals who possess compassion and noble character.
  4. To lay "noble character and science" as the foundation and dedication in the practice; doing it wholeheartedly and diligently to improve the ability for reaching the goal of creating a noble man.

Mission

1. To extend education in the process of developing strong character with right virtues, noble morals and positive thinking.
  2. To lay the foundation for a complete education to create a wholesome individual, and also to create human resources with noble morality and competent skill.
  3. To carry out "Life Skills Education" with the management that holds firmly to compassion and education system that is based on morality values.
  4. To carry out humanity education, by applying 4 noble characters: "Compassion, Mercy, Joy and Unconditional giving" and also molding the character for living with "sincerity, truthfulness, faith, and purity".
  5. To apply education with a broad mind to continue the noble aspiration in purifying human's heart and creating a peaceful society.
印尼慈濟學校

辦學理念 : 宏願育才

教之以禮   /   育之以德   /   傳之以道   /   導之以正

宗旨

1. 以「慈、悲、喜、捨」為校訓,兼顧專業教育與人文教育,
  2. 培育學生專精知識及人文素養,使學生成為具有仁德愛心的專業人員。
  3. 「品格」與「知識」為基礎,以「人文」與「服務」為實踐,
  4. 日日精進力求「卓越」,達成「全人教育」之目標。

展望

1. 啟發「良知良能;正知正見」的「全人教育」
  2. 奠定「己立立人;才德兼備」的「全程教育」
  3. 秉持「愛為管理;戒為制度」的「生活教育」
  4. 落實「慈悲喜捨;誠正信實」的「人文教育」
  5. 永續「淨化人心;祥和社會」的「宏觀教育」
Filosofi, Misi dan Visi Tzu Chi School Indonesia

Filosofi Dasar Penyelenggaraan Pendidikan:
Cita-cita Luhur Membentuk Manusia Berguna

Mendidik Perilaku Penuh Tata Krama   /   Membina Akhlak yang Mulia   /
Mewariskan Jalan Kebenaran   /   Membimbing dengan Prinsip Kebenaran

Visi

1. Menjadikan 4 sifat mulia: "Welas Asih, Belas Kasih, Sukacita, dan Memberi Tanpa Pamrih" sebagai moto sekolah.
  2. Memberikan pendidikan akademik dan pendidikan budi pekerti secara bersamaan.
  3. Membina di bidang keilmuan dan moralitas berlandaskan budaya kemanusiaan agar para siswa menjadi tenaga profesional yang memiliki kasih sayang dan berbudi luhur.
  4. Menjadikan "budi pekerti dan ilmu pengetahuan" sebagai landasan serta budaya kemanusiaan dan pengabdian dalam pelaksanaannya; berusaha dengan sungguh-sungguh dan giat untuk terus meningkatkan kemampuan agar sasaran dalam membentuk manusia seutuhnya dapat tercapai.

Misi

1. Mengembangkan pendidikan untuk membentuk manusia seutuhnya yang berhati-nurani, memiliki kebajikan dan memiliki pikiran dan pandangan yang benar.
  2. Meletakkan dasar bagi sebuah pendidikan berjenjang lengkap yang bertujuan membentuk sumber daya manusia yang berdaya guna, baik bagi dirinya sendiri maupun orang lain, serta membentuk sumber daya yang berkemampuan dan berakhlak baik.
  3. Menyelenggarakan "pendidikan kehidupan" dengan pengelolaan yang berpegang teguh pada cinta kasih dan sistem yang berlandaskan aturan moralitas.
  4. Menyelenggarakan pendidikan berbudaya humanis, dengan menerapkan ajaran 4 sifat mulia:
    "Welas Asih, Belas Kasih, Sukacita, dan Memberi Tanpa Pamrih" serta membentuk sikap hidup yang "tulus, lurus, berkeyakinan, dan murni".
  5. Menerapkan pendidikan yang berwawasan luas, agar tekad luhur untuk menjernihkan hati manusia dan menciptakan masyarakat yang damai dan tenteram dapat terus berlanjut.